Pre-Wholesale Services

Vanuit het centrale logistieke centrum in Weesp, vlakbij Amsterdam, bedient Truvion Healthcare Logistics (THL) de gehele Benelux en incidenteel ook klanten daarbuiten.

Dit goed geoutilleerde distributiecentrum biedt alle mogelijkheden om onderstaande activiteiten snel en tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers en klanten uit te voeren. De diensten die Truvion Healthcare Logistics aanbiedt omvatten onder andere:

Inkomende logistiek

Goederenontvangst inclusief de bijbehorende fysieke controle, de administratieve en fysieke verwerking.

Ontvangen goederen zijn per definitie geblokkeerd voor verzending totdat deze door de opdrachtgever en QA van THL worden vrijgezet.

Hiermee wordt voorkomen, dat producten die nog niet voor de markt zijn goedgekeurd worden verkocht.

Uitgaande logistiek

Order picking op pallet, doos of unit niveau, het verpakken op een healthcare conforme wijze, verzendgereed maken inclusief het labelen van verzendunits en het consolideren per transporteur.

Controle en administreren van de uitgaande orders en het geautomatiseerd aanmelden van alle individuele leveringen aan de transporteurs.

THL zet vervoerders in die volledig voldoen aan de nieuwe GDP richtlijnen voor geneesmiddelen.

Warehousing

Uitvoeren van spoedleveringen en 24/7 leveringen, indien gewenst tot op de afdeling bij de klant.

Het gehele distributiecentrum van THL is GDP (in de meest recente versie) conform en daarmee voorzien van moderne, gevalideerde apparatuur voor actieve temperatuurbeheersing. De temperatuur wordt constant gecontroleerd d.m.v. een gevalideerd temperatuur meetsysteem, voorzien van alarmfuncties bij over- of onderschrijding van de maximum of minimum temperatuurwaarden. De gemiddelde temperatuur is 20°C. Een separate koelcel is ingericht voor producten die opgeslagen dienen te worden tussen de 2 en 8°C.

Het DC is voorzien van alle nodige beveiligingsinstallaties, incl. toegangsbeveiliging.

THL werkt met een state-of-the-art gevalideerd ERP automatiseringssysteem voor voorraadmanagement en locatiebeheer, waarbij het complete tracking & tracing en archivering wordt gewaarborgd.

Rapportage

Met behulp van het state-of-the-art automatiseringssysteem voorzien wij onze opdrachtgevers van uitgebreide rapportages, met de frequentie en inhoud die het beste past voor de individuele wensen van de opdrachtgever. Voorbeelden van deze rapportages zijn:

  • Verkoop en voorraad rapportage
  • Informatie, ondersteuning en marktdata
  • Key Performance Indicators (KPI) rapportage
  • Status Facturatie en Debiteurenmanagement

Transport Management

THL beschikt niet over een eigen wagenpark maar besteedt alle transporten uit aan toonaangevende transportondernemingen.

Uiteraard voldoen alle uitgaande transporten geheel aan de meest recente GDP richtlijnen. THL contracteert daarom afzonderlijke transporteurs, die gespecialiseerd in hun deelgebied van het transport. Dagelijks zet THL transporten in voor:

  • Geconditioneerde transporten voor producten die op kamertemperatuur getransporteerd dienen te worden (15-25°);
  • Koeltransporten voor producten tussen de 2-8°C;
  • Koerierdiensten voor spoedeisende goederen;
  • Ongeconditioneerde transporten voor goederen die niet aan temperatuurwisselingen onderhevig zijn.
  • Internationaal transport, waarbij o.b.v. verschillende criteria de beste transporteur gekozen wordt.

Met het oog op de steeds strikter wordende GDP richtlijnen, wordt het voor veel ( farma-) bedrijven steeds complexer om het juiste transport voor een bepaald product / traject te definiëren. Naast de uitgaande transporten zoals hierboven beschreven, biedt THL haar opdrachtgevers ook de service om inkomende transporten te verzorgen. Wederom wordt de opdrachtgever ontzorgd, met een activiteit die tot de core business van THL behoort.

Contact

Hebt u behoefte aan diensten die hier niet staan vermeld? Aarzelt u dan niet en neem contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.